Beste Fantasyboek van het Jaar-verkiezing

Een aantal fantasy en science fiction fans hebben op Hebban, de nieuwe Nederlandse boekensite een fantasy subsite opgericht en organiseren nu het beste fantasyboek van het jaar verkiezing:

Hebban Fantasy bestaat precies twee maanden. De redactie van het Fantasy Portal, in samenwerking met de Stichting ter promotie van het fantastische genre, organiseert voor het eerst een verkiezing voor het beste sciencefiction/fantasy/horror-boek van het jaar (uitgekomen tussen 1 september 2013 en 1 september 2014). De redactie van Hebban Fantasy is druk bezig een stemlijst van kanshebbers in de categorieën Vertaald en (oorspronkelijk) Nederlandstalig samen te stellen. Deze worden ruim op tijd voor het openen van de stembussen op 15 september bekendgemaakt. Heb je boekentips in dat kader , laat het ons weten, onder dit bericht.

Politie discriminatie in NederlandWe kennen het uit Amerikaanse films en nieuws uit Engeland, maar ook in Nederland discrimineert de politie. Zoals de makers Doetank zeggen:

We leven in Nederland met heel veel vooroordelen. Dit komt terug in de media, hoe we praten en hoe we grapjes maken. De politieagent is net zo schuldig als alle andere mensen in Nederland die bijdragen aan dat negatieve beeld van de ander. Maar doordat de politie het machtsmonopolie heeft, heeft dit bij hen veel grotere gevolgen.